Nyelviskola a város szívében

Ker-Ling Nyelvstúdió

8900 Zalaegerszeg, Mártírok útja 2. I/2.

ORIGÓ Nyelvvizsga

Iskolánk 2006. szeptemberétől nyelvvizsgahelyként szolgál az ORIGO nyelvvizsga (korábban Rigó utcai nyelvvizsga) szervezéséhez és lebonyolításához. Azért ezt a vizsgát választottuk, mert szeretnénk, ha a városban jelenlévő egynyelvű nemzetközi nyelvvizsgák mellett, a kétnyelvű állami nyelvvizsgát választóknak is lenne lehetőségük évente több alkalommal helyben vizsgázni.

Iskolánk garanciát vállal arra, hogy a nálunk vizsgázók egy nagyon vizsgázó barát környezetben tehetnek tanúbizonyságot nyelvtudásukról a vizsgabizottság előtt.

Minden kedves vizsgázni vágyót nagyon sok szeretettel várunk!

Kérjük, hogy nyelvvizsgával kapcsolatos kérdésekkel kizárólag abban az esetben hívjanak bennünket, amennyiben a zalaegerszegi vizsgahelyen vizsgáznak ill. vizsgáztak!

                                                  A járványügyi helyzet miatt az alábbi információkkal tudunk szolgálni:

- a már letett sikeres vizsgákról kiállított bizonyítványokat a Vizsgaközpont POSTÁN juttatja el a megadott címekre - kérjük türelmüket!

- az on-line vizsgáztatáshoz szükséges kérelmet a Vizsgaközpont beadta, várjuk az ezzel kapcsolatos hivatalos információkat!

- a már jelentkezett tanulók a vizsgázói felületükre és / vagy a megadott email címűkre kapják meg a tudnivalókat, kérjük ezeket rendszeresen figyelni.

- ugyanide az "üzenetek" menü pontba kapják hetente a vizsga gyakorló feladatokat, érdemes azokat megcsinálni!

- kérjük nézzék a friss híreket az onyc.hu oldalon, illetve az ELTE ORIGÓ Nyelvi Centrum facebook oldalán!

Ez a helyzet minannyiunkat érint, kérjük a ürelmet, a vizsgaközpontban folymatosan dolgoznak az optimális helyzet megteremtéséért!

Megértésüket köszönjük!

2020-ban az alábbi hónapokban tartunk vizsgát:

2020. február - megtartva

2020. március - megtartva     

2020. április - információ később

2020. május - információ később 

2020. szeptember

2020. október

A pontos vizsga és jelentkezési időpontokat a https://www.onyc.hu/vizsgaidopontok alatt találjátok!

 Gyakorlati tudnivalók

I. Jelentkezés

2019. február 01-től kizárólag online lehet jelentkezni a nyelvvizsgára!

Az alábbi linken tudtok online jelentkezni: http://www.onyc.hu/vizsgaidopontok

Minden hasznos tudnivalót megtaláltok ezen a linken: http://www.onyc.hu/dokumentumtar

A vizsgák beosztása után kiküldünk egy 1.500.-ft-ról szóló - szervezési díj -  csekket, melyről a befizetési igazolást kérjük a vizsgára magaddal hozni! Nem megfelelő vizsgázólétszám esetén automatikusan a keszthelyi vizsgaközpontnak irányítjuk át jelentkezésedet, amennyiben nincs ettől eltérő kívánságod!

Telefonszámunk a nyelviskolában vizsgázók számára van megadva, egyéb vizsgahelyre jelentkezőket kérjük, hogy az adott vizsgahelyet vagy a budapesti vizsgaközpontot hívni szíveskedjenek: 036 1 459 9614

II. Megjelenés

A vizsgán való megjelenéskor – az elmúlt évek tapasztalatai alapján - az alábbiakat kérjük betartani!

  • 1 vizsgázóval maximum 1 fő kísérő érkezzen, amennyiben úgy ítélik meg, hogy a kíséret szükséges. Több kísérő fogadására nincs kapacitásunk.
  • Írásbeli vizsgára bátran érkezzetek kényelmes utcai viseletben, de a szóbeli vizsgán kérjük az alkalomhoz illő minimális viseletet. (nem ragaszkodunk az öltönyhöz, elegendő a farmer és alkalomhoz illő ing/blúz)
  • Tekintettel arra, hogy havonta magas a vizsgázó létszám, kérjük, hogy a vizsgára lehetőség szerint CSAK A VIZSGÁZÓ érkezzen, 2-3 fős kíséretnek nem áll módunkban helyet biztosítani. 

Megértéseteket köszönjük!

Hogy megspóroljunk Önnek egy telefonhívást:

  • az általunk megjelölt hónapokban szervezünk nyelvvizsgát, azon kívül nem
  • gyakori kérdés, hogy „biztosan lesz-e nyelvvizsga".

III. Tartunk-e vizsgát

Iskolánk nem szervez a vizsgaközpont által kiírt összes vizsgaidőpontban vizsgát, jellemzően minden évben a február,március, április, május, szeptember és október hónapra meghirdetett vizsgákat szervezzük!

Amennyiben a vizsga nem megfelelő létszám hiányában nem kerülne megtartásra, úgy a vizsgázókat a keszthelyi vizsgaszervezőhöz irányítjuk át, amennyiben a vizsgázónak ezzel ellentétes kérése nincs. A vizsgázó létszám a határidő lejárta után derül ki, de ha mindenki arra a napra várna és addig nem küldené el a jelentkezését, akkor mindig úgy tűnne, hogy nem lesz vizsga. :))
Tehát kérem, bátran küldjétek a jelentkezési lapokat!

IV. Vizsgázók beosztása: 

Emailben kapnak értesítést a vizsgázók, arra az email címre, amit sajt maguk írtak be az online jelentkezéskor! Emiatt is nagyon fontos, hogy email címeiket helyesen adják meg! A pótjlentkezési határidő utáni 7 napon belül történik meg a vizsgázók beosztása, addig kérjük türelmüket!

V. GYÍK

A leggyakrabban ismételt kérdésekre az alábbi linken kaphattok válszokat: http://www.onyc.hu/faqs