Nyelviskola a város szívében

Ker-Ling Nyelvstúdió

8900 Zalaegerszeg, Mártírok útja 2. I/2.

ORIGÓ Nyelvvizsga

origo

Iskolánk 2006. szeptemberétől nyelvvizsgahelyként szolgál az ORIGO nyelvvizsga (korábban Rigó utcai nyelvvizsga) szervezéséhez és lebonyolításához. Azért ezt a vizsgát választottuk, mert szerettük volna, ha a városban jelenlévő egynyelvű nemzetközi nyelvvizsgák mellett, a kétnyelvű állami nyelvvizsgát választóknak is legyen lehetőségük évente több alkalommal helyben vizsgázni.

Iskolánk garanciát vállal arra, hogy a nálunk vizsgázók egy nagyon vizsgázó barát környezetben tehetnek tanúbizonyságot nyelvtudásukról a vizsgabizottság előtt.

Az Origó államilag elismert, kétnyelvû vizsgarendszer, amely a felvételi eljárásban többletpontot ér, Magyarországon mindenütt elfogadott, diplomakiváltáshoz és munkavállaláshoz egyaránt megfelelõ. Vizsgarendszerének vizsgahely-hálózatában több mint 60 helyen szerezhetõ nyelvvizsga-bizonyítvány. Egyedülálló módon mind a 12 hónapban, hazánkban a legtöbb idegen nyelvbõl kínál vizsgalehetõséget. Az Origó vizsgarendszer megbízhatóságának, a vizsgaalkalmak gyakoriságának köszönhetõen a cég 2015-ben visszaszerezte piacvezetõ szerepét.

Az ország legrégebbi és legnagyobb nyelvtudás-mérési tapasztalattal rendelkezõ intézményeként küldetésének tekinti a hiteles nyelvtudás-mérés értékeinek megõrzését. Stratégiai célkitûzése, hogy vizsgaközpontként megõrizze piacvezetõ pozícióját, valamint folyamatosan megújulva, innovatív módszerek kifejlesztésével szolgálja vizsgázóit.

A vizsgaidőpontokat, jelentkezési feltételeket és minden más információt megtaláltok az alábbi linken: www.onyc.hu

A vizsgaközpont által meghirdetett vizsgaidőpontok : https://www.onyc.hu/vizsgaidopontok

FONTOS, hogy  Iskolánk minden évben csak az alábbi hónapokban szervez nyelvvizsgát:

február, március, április, május, szeptember!

Minden kedves vizsgázni vágyót nagyon sok szeretettel várunk!

Kérjük, hogy nyelvvizsgával kapcsolatos kérdésekkel kizárólag abban az esetben hívjanak bennünket, amennyiben a zalaegerszegi vizsgahelyen vizsgáznak ill. vizsgáztak!

                                                 

 Gyakorlati tudnivalók

I. Jelentkezés

2019. február 01-től kizárólag online lehet jelentkezni a nyelvvizsgára!

Az alábbi linken tudtok online jelentkezni: http://www.onyc.hu/vizsgaidopontok

Minden hasznos tudnivalót megtaláltok ezen a linken: http://www.onyc.hu/dokumentumtar

A vizsgák beosztása után kiküldünk egy 2.000.-ft-ról szóló - szervezési díj -  csekket, melyről a befizetési igazolást kérjük a vizsgára magaddal hozni! Nem megfelelő vizsgázólétszám esetén átirányítjuk jelentkezésedet másik városba, melyről egyeztetünk Veled előzetesen telefonon!

Telefonszámunk a nyelviskolában vizsgázók számára van megadva, egyéb vizsgahelyre jelentkezőket kérjük, hogy az adott vizsgahelyet vagy a budapesti vizsgaközpontot hívni szíveskedjenek: 036 1 459 9614

II. Megjelenés

A vizsgán való megjelenéskor – az elmúlt évek tapasztalatai alapján - az alábbiakat kérjük betartani!

  • 1 vizsgázóval maximum 1 fő kísérő érkezzen, amennyiben úgy ítélik meg, hogy a kíséret szükséges. Több kísérő fogadására nincs kapacitásunk.
  • Írásbeli vizsgára bátran érkezzetek kényelmes utcai viseletben, de a szóbeli vizsgán kérjük az alkalomhoz illő minimális viseletet. (nem ragaszkodunk az öltönyhöz, elegendő a farmer és alkalomhoz illő ing/blúz)
  • Tekintettel arra, hogy havonta magas a vizsgázó létszám, kérjük, hogy a vizsgára lehetőség szerint CSAK A VIZSGÁZÓ érkezzen, 2-3 fős kíséretnek nem áll módunkban helyet biztosítani. 

Megértéseteket köszönjük!

Hogy megspóroljunk Önnek egy telefonhívást:

  • az általunk megjelölt hónapokban szervezünk nyelvvizsgát, azon kívül nem
  • gyakori kérdés, hogy „biztosan lesz-e nyelvvizsga".

III. Tartunk-e vizsgát

Iskolánk nem szervez a vizsgaközpont által kiírt összes vizsgaidőpontban vizsgát, jellemzően minden évben a február,március, április, május, szeptember és október hónapra meghirdetett vizsgákat szervezzük!

Amennyiben a vizsga nem megfelelő létszám hiányában nem kerülne megtartásra, úgy a vizsgázókat a keszthelyi vizsgaszervezőhöz irányítjuk át, amennyiben a vizsgázónak ezzel ellentétes kérése nincs. A vizsgázó létszám a határidő lejárta után derül ki, de ha mindenki arra a napra várna és addig nem küldené el a jelentkezését, akkor mindig úgy tűnne, hogy nem lesz vizsga. :))
Tehát kérem, bátran küldjétek a jelentkezési lapokat!

IV. Vizsgázók beosztása: 

Emailben kapnak értesítést a vizsgázók, arra az email címre, amit sajt maguk írtak be az online jelentkezéskor! Emiatt is nagyon fontos, hogy email címeiket helyesen adják meg! A pótjlentkezési határidő utáni 7 napon belül történik meg a vizsgázók beosztása, addig kérjük türelmüket!

V. GYÍK

A leggyakrabban ismételt kérdésekre az alábbi linken kaphattok válszokat: http://www.onyc.hu/faqs